БЕНДОТ НА СОСУ „ИЛИНДЕН“ ПРВ ВО СКОПСКИОТ РЕГИОН

На 28.04.2018 година во Гимназијата „Јосип Броз Тито“-Скопје се одржаа  градските натпревари на средните училишта организирани од Здружението на музички педагози на Р.Македонија каде и нашето училиште зема учество во две категории: најдобар глас, оркестри/бендови.

Во категоријата музички бендови Бендот на нашето училиште, под менторство на проф. Јовче Петковски ,  ја освои првата награда со освоени максимални 100 бода со што обезбеди учество и на државниот натпревар на средните училишта.

Во категоријата најдобар глас зеемаа учество учениците Михаил Мирчевски -освоена втора награда со 83 бода и Предраг Никодиновски– освоена трета награда со 75 бода.

Честитки за успехот и уште многу награди !!!

 

bend bend 1 bend3bend

Објавено на 03.05.2018 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top