ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОТВОРЕН ДЕН

На ден 20.05.2023(сабота),  СОСУ „Илинден“-Илинден ќе организира Отворен ден на училиштето за идните средношколци и ширум ќе ги отвори вратите за деветоодделенците и нивните родители, како и за сите останати кои сакаат непосредно  да се запознаат со начинот на запишување во средно училиште, квалификациите кои ги нуди училиштето, со наставниот план и програма, со проектите и изработките на учениците, да остварат директна комуникација со дел од наставниот кадар, да разменат мислења со дел од учениците, да направат увид во  условите за престој и учење, во ресурсите и опремата кои се на располагање на учениците, како и да се информираат за  предностите и  можностите кои ги нуди училиштето и електротехничката струка за понатамошно студирање или вработување.

Објавено на 09.05.2023 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top