СОСУ ИЛИНДЕН меѓу најдобрите на општинскиот натпревар по англиски јазик, кој се одржа во СУГС Орце Николов, Скопје

На ден 19.03.2022 год. во организација на ЕЛТАМ (Асоцијација на наставници по англиски јазик на Македонија) се одржа општински натпревар по англиски јазик за средните училишта на кој сите пријавени ученици од СОСУ „ИЛИНДЕН“ постигнаа одлични резултати и се пласираа на претстојниот регионален натпревар.


– Прва година
Ангела Милановска – II место


– Втора година 
Леон Станчевски – II место 
Ана Анѓелковиќ – III место 


– Трета година
Денис Љајиќ – I место 
Драган Николовски – II место 


Честитки за учениците и нивниот ментор професор Ивана Теовска за постигнатите резултати.

Им посакуваме успех и на регионалниот натпревар!

Објавено на 21.03.2022 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top