Трето место за Драган Николовски на државниот натпревар за електротехнички училишта

На овогодинешниот 39-ти натпревар, организиран од Здружението на електротехнички, машински и сообраќајни училишни центри, одржан на 06.05.2022 во Велес, нашето училиште го претставуваа два ученика. Драган Николовски под менторство на проф. Христина Стојановска, кој се натпреваруваше во квалификација Електротехничар за компјутерска техника и автоматика и се стекна со Диплома за освоено трето место и Стефан Здравковски под менторство на проф. Васко Цветковски, кој се натпреваруваше во квалификација Електротехничар за електроника и телекомуникации.  Училиштето упатува честитки и изразува благодарност и за двајцата за нивниот ангажман и покажаните резултати.

Објавено на 07.05.2022 во Активности

Сподели го текстот

Back to Top