Успешни и на регионалниот натпревар по англиски јазик

На ден 07.05.2022 год. во организација на ЕЛТАМ (Асоцијација на наставници по англиски јазик на Македонија) се одржа регионален натпревар по англиски јазик за средните училишта на кој сите пријавени ученици од СОСУ „ИЛИНДЕН“ постигнаа одлични резултати и се пласираа на претстојниот државен натпревар кој ќе се одржи на 28.05.2022.

– Трета година
Драган Николовски – I место, 95 бода
Денис Љајиќ – II место, 83 бода

– Втора година 
Леон Станчевски – II место, 86 бода 
Ана Анѓелковиќ – II место, 85 бода 

– Прва година
Ангела Милановска – II место, 86 бода
 
Честитки за учениците и нивниот ментор професор по англиски јазик Ивана Теовска за постигнатите резултати.

Управата им посакува успех и на државниот натпревар!

Објавено на 08.05.2022 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top