Архива за October, 2019

ПОСТАВЕНИ НОВИ 12 ПРОЧИСТУВАЧИ НА ВОЗДУХ

Согласно Годишната програма за работа на училиштето, а во насока на грижа за здравјето на учениците и вработените,  како и во подобрување на условите за престој  во училиштето, во СОСУ „Илинден“-Илинден беа поставени нови 12 прочистувачи на воздух. Општина Илинден и понатаму продолжува да инвестира во образовниот процес и во подобрување на условите за што…

Повеќе →

ИНОВАМАК 2019

ИНОВАМАК 2019   Во организација на Националната Асоцијација на иноватори на Македонија (NAIM), на 24.09.2019  во Домот на АРМ, Скопје беше отворен Третиот Меѓународен саем на пронајдоци, иновации и нови технологии „ИНОВАМАК 2019“,под покровителство на Светската федерација на иноваторски асоцијации (IFIA). Државниот завод за индустриска сопсвеност, како институција во рамките на промотивните активности на правата од…

Повеќе →

Back to Top