Архива за June, 2022

ОБЕЗБЕДЕНА ДОНАЦИЈА НА КНИГИ

Во рамки на потпишаниот Меморандум за соработка помеѓу СОСУ „Илинден“, претставувано од директорот Зоран Арсовски и Факултетот за електротехника и информациски технологии, претставуван од декан Димитар Ташковски се  обезбеди донација за училиштето на околу 1000 книги од областа на електрониката, телекомуникациите, компјутерска техника и автоматика. Се работи за вредни изданија кои ќе бидат на располагање…

Повеќе →

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ ЗА УПИС ВО ПРВА ГОДИНА

Почитувани ученици, родители/старатели, Средното општинско стручно училиште „ИЛИНДЕН“-Илинден ве известува дека на 16 и 17.06.2022 година ќе врши прием на документи за  учениците кои аплицирале за упис во прва година за учебната 2022/2023 година во следниве термини: Приемот на документи на 16.06.2022 (четврток) ќе се врши по азбучен ред во периодот од 12.00 до 19.00 часот Доставувањето на документи од…

Повеќе →

Втор училишен натпревар во баскет помеѓу класовите

На ден 13.05.2022, на иницијатива на учениците од IV-1, a во организација на СОСУ „Илинден“ по втор пат се одржа училишен натпревар во баскет помеѓу класовите. Форматот на натпреварите беше 3х3 и натпреварите се играа на еден кош. Учествуваа 6 екипи кои се натпреваруваа во формат четвртфинале, полуфинале и финале, а поради недостиг на две…

Повеќе →

Запиши се во средно училиште во 4 чекори

Нова и единствена платформа за електронско запишување ученици во средните училишта Запиши се ONLINE во средно училиште

ОТВОРЕН ДЕН ВО СОСУ “ИЛИНДЕН“

На 28.05.2022  нашето училиште ширум ги отвори вратите за деветоодделенците, како и за сите останати кои сакаа непосредно  да се запознаат со квалификациите кои ги нуди училиштето, со наставниот план и програма, со проектите и изработките на учениците, да остварат директна комуникација со дел од наставниот кадар, да разменат мислења со дел од учениците, да…

Повеќе →

Back to Top