Второ место за Драган Николовски на државниот натпревар по англиски јазик

Одличен успех за нашиот Драган Николовски на државниот натпревар по англиски јазик за ученици од втора година. Во конкуренција на преку 70 натпреварувачи кои преку општинските и регионалните натпревари успеаа да се пласираат на државниот натпревар Драган Николовски освои 98 од вкупно 100 бода и го освои второто место. Честитки за Драган Николовски и за неговиот ментор професор Ивана Теовска.

Резултати од државниот натпревар

Покрај Драган Николовски на државниот натпревар се пласираа и успешно не претставија и Ана Анѓелковиќ од прва година, Матеј Илиевски од прва година, Иван Марковски од втора година како и Христијан Постолов од трета година.

На сите нив и на нивниот ментор им честитаме и им посакуваме успех како во учењето, така и на идните натпревари. ЧЕСТИТКИ!

Објавено на 10.05.2021 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top