Голем и успешен викенд зад нашите ученици!

Нашите ученици: Александар Симеоновски, Антонио Дамчевски, Ива Цветановска, Мила Николовска, Андреј Петковски и Ева Цветановска под менторство на професорот Игор Атанасов овој викенд зедоа учество и успешно не претставија на интернационалниот Game Jam Plus натпревар (интернационален натпревар за развивање на игри во траење од 7 месеци). Во конкуренција на 24 тима со учесници од нашата земја и Израел, нашите ученици, а и едни од најмладите учесници на натпреварот се пласираа на второто место според  гласовите на публиката.

Честитки до нив и до нивниот ментор професор Игор Атанасов и многу успеси на идните натпревари.

ВИДЕО ОД НАТПРЕВАРОТ
 

Објавено на 12.10.2021 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top