ДОСТОЈНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ НА НАТПРЕВАРИТЕ ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

Во организација на ЕЛТАМ (Асоцијација на наставници по англиски јазик на Македонија) се одржа општински натпревар на средните училишта на кој учествуваа 6 ученика од СОСУ „ИЛИНДЕН“ под менторство на Проф.Ивана Теовска – наставник по англиски јазик. Сите ученици се пласираа на претстојниот регионален натпревар.  

Честитки за учениците и нивниот ментор. Им посакуваме успех и на регионалниот натпревар!

РЕЗУЛТАТИ

III ГОДИНА

Ана Анѓелковиќ

I место – 98 бода

Леон Станчевски

I место – 95 бода

 

II  ГОДИНА

Ангела Милановска

II место – 81 бода

Андреј Трајановски

III место – 74 бода

 

I ГОДИНА

Стефан Петрунов

II место – 83 бода

Андреј Додевски

III место – 74 бода

 

 

 

Објавено на 20.03.2023 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top