ЕКО – СЕКЦИЈАТА ВО АКЦИЈА ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА ОТПАДОТ

 

По повод Светскиот ден на чистење кој се одржа на 15-ти септември 2018,  учениците, професорите и останатите вработени од Еколошката секција при Средното општинско стручно училиште „Илинден“-Илинден  се вклучија во акцијата за чистење на отпадот околу училиштето, патеката од средното училиште до одводниот канал, околината околу спортската сала, детската градинка и „ my market“.  Целта на овие активности беше да се очисти отпадот кој се наоѓа на несоодветни места во околината, да се подигне свеста кај учениците, младите и останатите граѓани за правилно одложување и селекција на отпадот за да се зачува чиста, убава и функционална животна средина.

Управата на училиштето најсрдечно им се заблагодарува на сите кои беа дел од оваа акција.

 

41793126_2063470520364781_9151941130084941824_n 41731241_899700326907420_81278528045187072_n 41897074_320264471927277_1744065332756086784_n 41863470_292033931525582_8833725379626663936_n 41723191_235531207090102_5641130142441930752_n 41809273_2185262161798817_6011844339016138752_n 41851577_243845392980453_6735161890164441088_n

Објавено на 15.09.2018 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top