ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ СИМУЛАЦИОНА ВЕЖБА

      ПОЧИТУВАНИ,

     СРЕДНОТО ОПШТИНСКО СТРУЧНО УЧИЛИШТЕ „ИЛИНДЕН“-ИЛИНДЕН ВЕ ИЗВЕСТУВА ДЕКА НА 15.12.2022 ГОДИНА (ЧЕТВРТОК), СО ПОЧЕТОК ВО 12.15 ЧАСОТ, ВО УЧИЛИШТЕТО ЌЕ  ИЗВЕДЕ СИМУЛАЦИОНА ВЕЖБА ЗА ЕВАКУАЦИЈА ВО СЛУЧАЈ НА ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕПОГОДИ (ЗЕМЈОТРЕС И ПОЖАР).

     ВЕЖБАТА ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА ВО СОРАБОТКА СО ЦРВЕН КРСТ НА ГРАД СКОПЈЕ-ООЦК ГАЗИ БАБА, БРИГАДАТА ЗА ПРОТИВПОЖАРНА ЗАШТИТА И СВР СКОПЈЕ-ПО ПЕТРОВЕЦ.

     ЦЕЛТА НА ВЕЖБАТА ЌЕ БИДЕ УЧЕНИЦИТЕ И СИТЕ ВРАБОТЕНИ ДА СЕ ЗАПОЗНААТ СО ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА ЕВАКУАЦИЈА, КАКО И  ДА СЕ ПРОВЕРИ ФУНКЦИОНАЛНОСТА НА ПЛАНОТ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ ВО СЛУЧАЈ НА ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕПОГОДИ.

 

    НАПОМЕНА:  ВЕ ЗАМОЛУВАМЕ ВО ПЕРИОДОТ НА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ВЕЖБАТА ДА СЕ ИЗБЕГНУВА НЕПОТРЕБНО ДВИЖЕЊЕ ВО УЧИЛИШНИОТ ДВОР, КАКО И ПО ПРИСТАПНИТЕ ПАТЕКИ КОИ ВОДАТ ОД И ДО УЧИЛИШТЕТО.

 

 

СО ПОЧИТ,                                                                                                                        ДИРЕКТОР,

СОСУ „ИЛИНДЕН“-ИЛИНДЕН                                                                                       ЗОРАН А.

Објавено на 12.12.2022 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top