Освоено прво место на државниот натпревар во футсал машки т.н. „Гимназијада“ што се одржа во Куманово

И така, полека но сигурно пристигнаа и резултатите од нашата работa. Освоено прво место на државниот натпревар во футсал машки т.н. „Гимназијада“ што се одржа во Куманово од 05-07.05.2016 година Честитки за освоеното прво место на учениците на Средното општинско стручно училиште „Илинден“-Илинден и за професорот по спорт Дејан Димитријевиќ. Денес покажаа како се игра со срце за себе и за училиштето. Нашите ученици во финале беа подобри и го победија домаќинот СОУ „Гоце Делчев“-Куманово со резултат 2 : 1 . Големо „БРАВО“ за сите вас момци. Сите се гордееме со вас и ви посакуваме уште многу успеси како на полето на спортот, така во учењето и во животот. Спортски поздрав: “СОСУ – ИЛИНДЕН“

Објавено на 08.05.2016 во Активности

Сподели го текстот

Back to Top