ПРЕПОЗНАВАЊЕ И РЕАГИРАЊЕ НА „ГОВОР НА ОМРАЗА“

Во соработка со ПО Петровец во нашето училиште се одржа едукативно предавање за дел од  учениците од прва година, училишниот психолог и дел од наставниот кадар на тема: „Говор на омраза и дискриминација“. Целта на предавањето беше учениците да препознаваат што е говор на омраза како и последиците кои ги предизвикува истиот. Воедно беше поделен и едукативен рекламен материјал.

Објавено на 14.02.2023 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top