РАЗЗЕЛЕНУВАЊЕ НА ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Триесетина ученици од СОСУ „Илинден“-Илинден и дел од вработените активно се вклучија во акцијата за засадување на над 2000 дрвца во атарот на с. Ајватовци, организирана од Општина Илинден и „Treebanks“.  Целта беше да се раззелени и разубави нашата околина, но и да се допринесе за подобрување на квалитетот на воздухот во нашата општина, а учениците да се стекнат со навики за пошумување и  грижа за околината.

На крајот од денот учениците имаа можност и за дружба проследена со топли напитоци и мала закуска.

Управата на училиштето им се заблагодарува на сите учесници во акцијата.

Објавено на 25.11.2022 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top