Разубавување и раззеленување и на училишниот двор

Во рамки на проектот „Зелена Општина Илинден“, викендов, во дворот на СОСУ „Илинден“ и над училишниот амфитеатар  се засадија 4 дрвца  „Стеблеста фотинија“ и 3 дрвца „Јапонска слива“. Исто така се постави и систем за наводнување на принцип „капка по капка“ и се искоси тревата. Со оваа акција освен што се грижиме за екологијата и животната средина, се разубавува и училишниот двор и се придонесува за почист и поквалитетен воздух.

Објавено на 28.11.2022 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top