УЧЕНИЦИТЕ ОД I-2 ВО ПОСЕТА НА КЕМЕТ ЕЛЕКТРОНИКС

Учениците при СОСУ „Илинден“ од класот I-2, од образовниот профил „Електротехничар за електроника и телекомуникации“ во придружба на училишниот психолог и еден професор  на ден 27.03.2019  имаа можност да ја посетат  компанијата Кемет Електроникс, каде проследија  предавање за компанијата и за заштита при работа, а потоа се разгледаа нивните производствените погони. Посетата и предавањето од страна на менаџерите на компанијата произлегуваат од Меморандумите за соработка во областа на образованието , потпишани помеѓу Градоначалникот на Општина Илинден и менаџментот на компанијата.

Објавено на 12.04.2019 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top