Архива за April, 2017

Потпишан меморандум за соработка меѓу СОСУ „Илинден“ и ФЕИТ

Факултетот за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ и Средното општинско стручно училиште „Илинден“ со заеднички активности ќе поттикнуваат создавање квалитетен кадар. Активностите се утврдени со меморандумот за соработка што го потпишаа денеска деканот на ФЕИТ, Димитар Ташковски, директорот на СОСУ „Илинден“, Зоранче Арсовски и  градоначалникот на општина Илинден. Од општина Илинден истакнуваат дека со…

Повеќе →

Календар на активности за 2016/2017

Календарите на активности за 2016/2017 година можете да ги превземете на следните линкови Орентационен план -активности 2016-2017 КАЛЕНДАР

Училишно табло на првата генерација матуранти

Конкурс за средношколски есеи – 2017

Институтот за култура и уметност при Меѓународниот Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“  од  Свети Николе – Битола распишува КОНКУРС за најдобри средношколски есеи на следниве теми: „Јас ја живеам мојата визија“ „Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ „Информатичкото општество како придобивка и факт“ „Човекот –  тоа сум јас“ „Безбедноста –…

Повеќе →

Освоени две втори места на регионален натпревар во Тетово

Нашите ученици Кристијан Милошевски од III-1 и Илина Димитријевска од III-2 оваа година успешно  го претставија нашето училиште на регионалниот натпревар на електротехничките, машинските и сообраќајните училишта кој се одржа во ССОУ „Моша Пијаде“ во Тетово. Во овој регион се опфатени средните училишта од Скопје, Тетово и Гостивар. Ученикот Кристијан Милошевски се натпреваруваше со ученици од…

Повеќе →

Конкурс за запишување ученици во учебната 2017/2018 година

Конкурс за запишување на ученици во учебната 2017/2018 година – Потребни документи

Предавање на тема: „АГРЕСИВНО ОДНЕСУВАЊЕ“

Извештај од одржано предавање на психологот Елена Бојаџиевска од невладина организација „ХЕРА“-Младински центар „Сакам да знам“ На ден 07.04.2017 година во СОСУ„Илинден“ од Илинден се одржаа едукативни работилница на тема: „Агресивно однесување“ и „Телесно и психичко созревање во адолесценцијата“, за учениците од третта година. Предавањето беше организирано со цел да се укаже на младите адолесценти…

Повеќе →

Back to Top