Архива за May, 2018

ПОСЕТА НА КОМПАНИЈАТА „ЏОНСОН МЕТИ“

На 24.04.2018 учениците од I-1 клас ја посетија компанијата Џонсон Мети. Учениците првично посетија задолжителна обука за безбедност при работа и за безбедно движење, а потоа имаа можност да го разгледаат производствениот процес. Посетата се реализираше како резултат на претходно потпишан Меморандум за соработка помеѓу градоначалникот на Општина Илинден м-р Жика Стојановски и менаџментот на…

Повеќе →

Организирани предавања од ФЕИТ, АРМ и универзитетот од Нова Горица

СОСУ „Илинден“-Илинден за своите ученици – матуранти во периодот од 23.04-27.04.2018 година организираше предавања и презентации од страна на Факултетот за електротехника и телекомуникации,  АРМ (Воена Академија) и универзитетот во Нова Горица-Словенија. Целта беше на нашите ученици, а дел од нив и идни студенти,  поблиску да им се претстават можностите кои ги нудат за студирање…

Повеќе →

БЕНДОТ НА СОСУ „ИЛИНДЕН“ ПРВ ВО СКОПСКИОТ РЕГИОН

На 28.04.2018 година во Гимназијата „Јосип Броз Тито“-Скопје се одржаа  градските натпревари на средните училишта организирани од Здружението на музички педагози на Р.Македонија каде и нашето училиште зема учество во две категории: најдобар глас, оркестри/бендови. Во категоријата музички бендови Бендот на нашето училиште, под менторство на проф. Јовче Петковски ,  ја освои првата награда со…

Повеќе →

Back to Top