Архива за October, 2020

КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧКИ СТИПЕНДИИ

Министерството за образование и наука информира дека од вчера започна аплицирањето за стекнување на правото на ученичка стипендија во учебната 2020/2021 година. Конкурсите се објавени на следниот линк http://mon.gov.mk/content/?id=3449, а крајниот рок за поднесување на документите е 9.11.2020 година. Покрај вообичаените категории на стипендии кои беа достапи досега: стипендии за социјална поддршка на ученици, стипендии…

Повеќе →

Е-учење и предизвици

Текстот можете да го прочитате во продолжение – Спроведување на е-учење

Менталното здравје предизвик во услови на пандемија со Корона вирус

По повод 10 Октомври-Светски ден на менталното здравје, а во склоп на активностите поврзани со почеток на учебната година во услови на пандемија со Ковид-19 училишниот психолог Фросина Каранфиловска изработи едукативен материјал кој може да биде од корист за учениците и родителите, наставниците и сите учесници вклучени во воспитно-образовниот процес, а е во насока на…

Повеќе →

Back to Top