Категорија : Активности

СОСУ Илинден освои 3-то место на натпреварот Развојни Микропроцесорски Системи

СОСУ Илинден активно се вклучи во дводневната работилницата на тема Развојни Микропроцесорски Системи која е дел од проектот „Технологија за тебе“ во организација на Loging electronics заедно со Факултетот за Електротехника и Информациски Технологии (ФЕИТ) во Скопје и нивната лабораторија за производство ФАБЛАБ. Настанот се одржа на 9-ти и 10-ти Мај 2022 и во него…

Повеќе →

ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ 2022 МАССУМ

На овогодинешното образовно рандеву 2022 МАССУМ ( Младинска асоцијација на средни стручни училишта во Македонија)  кое се одржа на 06.05.2022 во Велес,  нашите ученици (околу 40)  на натпреварите се претставија во следниве категории: – Најдобра екипа во серва – 1 место од 25 екипи  (Ива Јосифова, Мила Гроздевска, Дарио Бојковски и Филип Паневски.  Ментор- проф.…

Повеќе →

Трето место за Драган Николовски на државниот натпревар за електротехнички училишта

На овогодинешниот 39-ти натпревар, организиран од Здружението на електротехнички, машински и сообраќајни училишни центри, одржан на 06.05.2022 во Велес, нашето училиште го претставуваа два ученика. Драган Николовски под менторство на проф. Христина Стојановска, кој се натпреваруваше во квалификација Електротехничар за компјутерска техника и автоматика и се стекна со Диплома за освоено трето место и Стефан…

Повеќе →

Меморандум за соработка со компанијата Џонсон Мети

Општина Илинден, Средното општинско стручно училиште „Илинден“ – Илинден и компанијата „Џонсон Мети“ потпишаа Меморандум за соработка во областа на образованието, со кој англиската компанија за производство на катализатори ќе обезбеди практична настава и обука во сопствените капацитети за учениците од средното општинско стручно училиште „Илинден“. Со потпишувањето на овој меморандум, Општина Илинден воведува иновативен…

Повеќе →

Извештај од реализирани активности од Акциски план за Ученички иницијативи од СОСУ „Илинден“ – Илинден

1. Активностите од акцискиот план се реализирани согласно предвидената временска рамка, подготовката траеше една недела од 15 до 19 ноември и учениците од ученичка заедница самостојно изработија едукативна активност. За успешност и задоволство од реализација на активностите на скала од 1-5 би се самооцениле со 5.   2. Ученичка заедница подготви презентација, квиз и сподели…

Повеќе →

МАССУМ ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ 2020

На 25-ти и 26-ви Април 2020 година на Американски Универзитет на Европа – ФОН во Скопје се одржа манифестацијата „Образовно рандеву 2020”, проект на Младинската Асоцијација на Средни Стручни Училишта во Македонија – МАССУМ. Американски Универзитет на Европа – ФОН во Скопје беше коорганизатор и домаќин на овој настан кој поради вонредната состојба се одржа…

Повеќе →

Видео од училишниот турнир во баскет 2019/2020 во организација на СОСУ „Илинден“

На ден 31.01.2020, на иницијатива на учениците од II-1, a во организација на СОСУ „Илинден“ за прв пат се одржа училишен натпревар во баскет помеѓу класовите. Форматот на натпреварите беше 3х3 и натпреварите се играа на еден кош. Учествуваа 8 екипи кои беа поделени во две групи. Секоја од екипите изигра по 3 натпревари во…

Повеќе →

Училишен турнир во баскет 2019/2020 во организација на СОСУ „Илинден“

На ден 31.01.2020, на иницијатива на учениците од II-1, a во организација на СОСУ „Илинден“ за прв пат се одржа училишен натпревар во баскет помеѓу класовите. Форматот на натпреварите беше 3х3 и натпреварите се играа на еден кош. Учествуваа 8 екипи кои беа поделени во две групи. Секоја од екипите изигра по 3 натпревари во кругот…

Повеќе →

Емисијата „Најдобриот работник“ во посета на Општина Илинден и на СОСУ „Илинден“

Општина Илинден беше домаќин на  емисијата „Најдобриот работник“ во која што гостин беше и директорот на СОСУ „Илинден“.

СОСУ „Илинден“ гости во емисијата МОЗАИК на ТВ24

Бендот на СОСУ „Илиден“ под водство на професорот по музика Јовче Петковски и директорот на училиштето гости на емисијата МОЗАИК на Телевозија 24.

Back to Top