Категорија : Општо

Успешни и на регионалниот натпревар по англиски јазик

На ден 07.05.2022 год. во организација на ЕЛТАМ (Асоцијација на наставници по англиски јазик на Македонија) се одржа регионален натпревар по англиски јазик за средните училишта на кој сите пријавени ученици од СОСУ „ИЛИНДЕН“ постигнаа одлични резултати и се пласираа на претстојниот државен натпревар кој ќе се одржи на 28.05.2022. – Трета годинаДраган Николовски –…

Повеќе →

Интерен конкурс за упис на ученици во прва година 2022-2023

PDF – Интерен конкурс за упис на ученици во прва година 2022-2023 DOCX – Интерен конкурс за упис на ученици во прва година 2022-2023

СРЕДНОТО ОПШТИНСКО СТРУЧНО УЧИЛИШТЕ ИЛИНДЕН, ИЛИНДЕН ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА ЕКОЛОГИЈАТА

Учениците во СОСУ „ИЛИНДЕН“ на 21.03.2022 со различни активности го одбележа денот на екологијата, реализирајќи наставен ден со посебна програма. Наставниците заедно со учениците на  часовите реализираа еко содржини предвидени во Еколошката програма како што се: – Намалување на потрошувачката на електрична енергија (Осознавање на тоа што е енергија, рационално користење на електричната и топлинската…

Повеќе →

СОСУ ИЛИНДЕН меѓу најдобрите на општинскиот натпревар по англиски јазик, кој се одржа во СУГС Орце Николов, Скопје

На ден 19.03.2022 год. во организација на ЕЛТАМ (Асоцијација на наставници по англиски јазик на Македонија) се одржа општински натпревар по англиски јазик за средните училишта на кој сите пријавени ученици од СОСУ „ИЛИНДЕН“ постигнаа одлични резултати и се пласираа на претстојниот регионален натпревар. – Прва годинаАнгела Милановска – II место – Втора година Леон Станчевски…

Повеќе →

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДЛОЖУВАЊЕ НА ПОЧЕТОКОТ НА ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ

Почитувани ученици, СОСУ „Илинден“-Илинден ве известува дека согласно Одлука на Влада се одложува почетокот на второто полугодие  во учебната 2021/2022 година. Со настава ќе се започне на  1 февруари 2022 година.  https://mon.gov.mk/content/?id=4458

Практична настава и обука во сопствените капацитети за учениците од средното стручно училиште „Илинден“ со можност за стипендирање талентирани ученици и вработување по завршеното образование опфаќа Меморандумот за соработка помеѓу општината Илинден и компанијата Аспектус Фарма ДОО експорт-импорт

  Меморандумот денеска официјално го потпишаа градоначалникот на општина Илинден, М-р Александар Георгиевски и генералниот директор на Аспектус Фарма ДОО експорт-импорт, Константсин Фраленкоу . Аспектус Фарма е иновативна и кооперативна компанија со висок интегритет што и овозвожува високо квалитетно производство на лекови и воспоставување партнерства со глобалните фармацевтски компании за да обезбеди широк асортиман на производи…

Повеќе →

Голем и успешен викенд зад нашите ученици!

Нашите ученици: Александар Симеоновски, Антонио Дамчевски, Ива Цветановска, Мила Николовска, Андреј Петковски и Ева Цветановска под менторство на професорот Игор Атанасов овој викенд зедоа учество и успешно не претставија на интернационалниот Game Jam Plus натпревар (интернационален натпревар за развивање на игри во траење од 7 месеци). Во конкуренција на 24 тима со учесници од нашата…

Повеќе →

КУЌЕН РЕД во согласност со препораките за заштита од КОВИД-19

КУЌЕН РЕД во согласност со препораките за заштита од КОВИД-19  

ПРОТОКОЛ ЗА РАБОТА НА УЧИЛИШТЕТО ВО УСЛОВИ НА КОВИД-19

ПРОТОКОЛ ЗА РАБОТА НА УЧИЛИШТЕТО ВО УСЛОВИ НА КОВИД-19  

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОЧЕТОК НА НОВАТА УЧЕБНА 2021/2022 ГОДИНА

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОЧЕТОК НА УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА   ПОЧИТУВАНИ УЧЕНИЦИ, СОСУ „ИЛИНДЕН“-ИЛИНДЕН ВЕ ИЗВЕСТУВА ДЕКА НОВАТА УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА ЌЕ ЗАПОЧНЕ НА 1 СЕПТЕМВРИ (СРЕДА) СО ПОЧЕТОК НА ЧАСОВИТЕ ОД 07.30 ЧАСОТ. ОРГАНИЗИРАН ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ ЌЕ СЕ ВРШИ ОД 07.00-07.30 ЧАСОТ. НАСТАВАТА ЌЕ СЕ ОДВИВА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО СОГЛАСНО ПЛАНОТ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НАСТАВА И…

Повеќе →

Back to Top