Огласна Табла

СОСУ Илинден освои 3-то место на натпреварот Развојни Микропроцесорски Системи

СОСУ Илинден активно се вклучи во дводневната работилницата на тема Развојни Микропроцесорски Системи која е дел од проектот „Технологија за тебе“ во организација на Loging electronics заедно со Факултетот за Електротехника и Информациски Технологии (ФЕИТ) во Скопје и нивната лабораторија за производство ФАБЛАБ. Настанот се одржа на 9-ти и 10-ти Мај 2022 и во него…

Повеќе →

Успешни и на регионалниот натпревар по англиски јазик

На ден 07.05.2022 год. во организација на ЕЛТАМ (Асоцијација на наставници по англиски јазик на Македонија) се одржа регионален натпревар по англиски јазик за средните училишта на кој сите пријавени ученици од СОСУ „ИЛИНДЕН“ постигнаа одлични резултати и се пласираа на претстојниот државен натпревар кој ќе се одржи на 28.05.2022. – Трета годинаДраган Николовски –…

Повеќе →

ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ 2022 МАССУМ

На овогодинешното образовно рандеву 2022 МАССУМ ( Младинска асоцијација на средни стручни училишта во Македонија)  кое се одржа на 06.05.2022 во Велес,  нашите ученици (околу 40)  на натпреварите се претставија во следниве категории: – Најдобра екипа во серва – 1 место од 25 екипи  (Ива Јосифова, Мила Гроздевска, Дарио Бојковски и Филип Паневски.  Ментор- проф.…

Повеќе →

Трето место за Драган Николовски на државниот натпревар за електротехнички училишта

На овогодинешниот 39-ти натпревар, организиран од Здружението на електротехнички, машински и сообраќајни училишни центри, одржан на 06.05.2022 во Велес, нашето училиште го претставуваа два ученика. Драган Николовски под менторство на проф. Христина Стојановска, кој се натпреваруваше во квалификација Електротехничар за компјутерска техника и автоматика и се стекна со Диплома за освоено трето место и Стефан…

Повеќе →

5 Мај – Денот на македонскиот јазик го донесе третото место на Ева Цветановска за еден од најдобрите есеи

По повод 5 Мај – Денот на македонскиот јазик, Сојузот на просветни работници организираше литературен конкурс на тема „Браќата Миладиновци основоположници на македонската преродба и поборници за својот мајчин јазик“ во кој учествуваа над триесетина ученици од основните и средните училишта од државата. Нашата ученичка Ева Цветановска од II-1 клас, под менторство на професорот по…

Повеќе →

Интерен конкурс за упис на ученици во прва година 2022-2023

PDF – Интерен конкурс за упис на ученици во прва година 2022-2023 DOCX – Интерен конкурс за упис на ученици во прва година 2022-2023

Меморандум за соработка со компанијата Џонсон Мети

Општина Илинден, Средното општинско стручно училиште „Илинден“ – Илинден и компанијата „Џонсон Мети“ потпишаа Меморандум за соработка во областа на образованието, со кој англиската компанија за производство на катализатори ќе обезбеди практична настава и обука во сопствените капацитети за учениците од средното општинско стручно училиште „Илинден“. Со потпишувањето на овој меморандум, Општина Илинден воведува иновативен…

Повеќе →

СРЕДНОТО ОПШТИНСКО СТРУЧНО УЧИЛИШТЕ ИЛИНДЕН, ИЛИНДЕН ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА ЕКОЛОГИЈАТА

Учениците во СОСУ „ИЛИНДЕН“ на 21.03.2022 со различни активности го одбележа денот на екологијата, реализирајќи наставен ден со посебна програма. Наставниците заедно со учениците на  часовите реализираа еко содржини предвидени во Еколошката програма како што се: – Намалување на потрошувачката на електрична енергија (Осознавање на тоа што е енергија, рационално користење на електричната и топлинската…

Повеќе →

СОСУ ИЛИНДЕН меѓу најдобрите на општинскиот натпревар по англиски јазик, кој се одржа во СУГС Орце Николов, Скопје

На ден 19.03.2022 год. во организација на ЕЛТАМ (Асоцијација на наставници по англиски јазик на Македонија) се одржа општински натпревар по англиски јазик за средните училишта на кој сите пријавени ученици од СОСУ „ИЛИНДЕН“ постигнаа одлични резултати и се пласираа на претстојниот регионален натпревар. – Прва годинаАнгела Милановска – II место – Втора година Леон Станчевски…

Повеќе →

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДЛОЖУВАЊЕ НА ПОЧЕТОКОТ НА ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ

Почитувани ученици, СОСУ „Илинден“-Илинден ве известува дека согласно Одлука на Влада се одложува почетокот на второто полугодие  во учебната 2021/2022 година. Со настава ќе се започне на  1 февруари 2022 година.  https://mon.gov.mk/content/?id=4458

Back to Top