УСПЕШНИ И НА МУЗИЧКО ПОЛЕ

Нашите ученици од музичката секција го повторија минатогодишниот успех и повторно беа најдобри во државата. Ученикот Михаел Мирчевски од III-2 се закити со првото место со освоени максимални 100 бода како најдобар на Државното првенство во категоријата соло гитара, додека училишниот бенд под водство на професор Јовче Петковски исто така е најдобар во државата со освоени вкупно 99 бода.  Честитки за учениците и за нивниот ментор.

Објавено на 13.05.2019 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top