Огласна Табла

ng1

СРЕЌНА НОВА 2018 ГОДИНА

СОСУ „Илинден“-Илинден на своите ученици,вработени и деловни соработници им ги честита претстојните празници и им посакува СРЕЌНА НОВА 2018 ГОДИНА со желби за многу радост, среќа, љубов и успех на личен и професионален план.  

Успешно претставување на СОСУ „Илинден“-Илинден на Иновативен камп-Натпревар на средношколци во претриемнички вештини

Нашите ученици од СОСУ „Илинден“-Илинден, Викторија Димитриевска, Наталија Арсовска, Драгана Трајковска, Ива Цветковска и Бојан Трајковски од четврта година, учествуваа на иновативниот камп-Натпревар на средношколци во претриемнички вештини и успешно го претставија своето училиште.Овој натпревар се одржа во Holiday Inn, а беше во организација на Џуниор Ачивмент Македонија која е дел од глобалната мрежа Junior Achievements…

Повеќе →

Учениците на СОСУ „Илинден“ беа дел од воведниот час за кодирање на ФЕИТ

СОСУ „Илинден“ преку учениците Кристијан Милошевски, Антониј Котевски, Јован Стојчев, Стефан Денковиќ и Софија Дачева беше дел од воведниот час за кодирање на ФЕИТ кој се одржа на 06.12.2017. Повеќе од 70 средношколци од 9 училишта, годинава, учествуваа на 4-тиот интернационален настан „Hour of Code“ (Воведен час во кодирање), кој се одржа на Факултетот за електротехника и информациски технологии во…

Повеќе →

TEHNOMA_2017

Учениците на СОСУ „Илинден“ го посетија саемот ТЕХНОМА 2017

Учениците на СОСУ „Илинден“ на ден 25, 26 и 27.10.2017 година во присуство на наставниците Игор Атанасов, Ирена Петрушева, Слободан Таневски и Кирил Крстевски го посетија саемот ТЕХНОМА 2017 како дел од посетите на саеми и изложби кои се организирани по предметите Практична настава. Исто така во склоп на саемот ТЕХНОМА 2017 посетена беше и…

Повеќе →

Учениците на СОСУ „Илинден“ ја посетија компанијата HiTech

Учениците на СОСУ „Илинден“ на ден 18.10.2017 година во присуство на наставниците Игор Атанасов, Ирена Петрушева, Слободан Таневски и Кирил Крстевски ја посетија компанијата HiTech како дел од посетите на компании кои се организирани по предметите Практична настава. Претставник од компанијата заедно со дел од вработените ги упатија учениците во основните правила на однесување и…

Повеќе →

Работилница на тема: „ Препознавање на ученици со емоционални потешкотии“

Извештај од реализирана работилница со наставен кадар во СОСУ„Илинден“ од Илинден на тема: „ Препознавање на ученици со емоционални потешкотии“. Реализатор психолог Фросина Каранфиловска На ден 22.09.2017 година во рамките на развојната цел 7: Проширување на активностите за работа со ученици со емоционални потешкотии од Годишната програма за работа на училиштето за учебната 2017/2018 година…

Повеќе →

DSC00969

Интерен конкурс за уписи во прва година за учебната 2017/2018

Интерен конкурс за уписи во прва година за учебната 2017/2018

КВАЛИТЕТОТ НА ПРОЕКТИТЕ И НА НАСТАВНИОТ ПРОЦЕС ВО СОСУ „ИЛИНДЕН“ПОТВРДЕН И НА ДРЖАВНИТЕ НАТПРЕВАРИ НА „НАРОДНА ТЕХНИКА“

На овогодинешните натпревари на млади истражувачи од Р.Македонија-Наука на млади што по 53 пат се одржа во Куманово, СОСУ „Илинден“-Илинден учествуваше со 4 натпреварувачи. Ученикот од IV-2, Марио Наумовски за својот проект „Уред за далечинска контрола на мрежни потрошувачи“ под менторство на професорот Кирил Крстевски освои златен медал и го потврди првото место од државните натпревари на електротехничките,…

Повеќе →

predrag

УСПЕШНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ И НА МУЗИЧКИТЕ НАТПРЕВАРИ

Нашите ученици Михаил Мирчевски и Предраг Никодиновски настапуваа на регионалните музички натпревари во организација на Здружението на музички педагози на Македонија и успешно го претставија своето училиште. Михаил Мирчевски настапи во категоријата „Соло гитара“ и  освои 2 место, додека Предраг Никодиновски настапи во категоријата „Најдобар глас“ и  освои 3 место. Учениците беа менторирани од професор Јовче…

Повеќе →

УСПЕШНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА СОСУ „ИЛИНДЕН“-ИЛИНДЕН НА ДРЖАВНИТЕ НАТПРЕВАРИ И ОСВОЕНО 1 ПРВО, 2 ТРЕТИ МЕСТА И ЕДНА ПОФАЛНИЦА

Овогодинешните XXXVI Државни натпревари на Електротехничките, Машинските и Сообраќајните средни училишта на Р. Македонија се одржаа на 05.05.2017 во СОУ „Гошо Викентиев“ – Кочани. Средното општинско стручно училиште „Илинден“-Илинден го претставуваа 4 наши ученика на кои сме многу горди.  Со најсјајното одличје и освоено 1  место, во конкуренција на 20 други проекти од цела Македонија,  се закити ученикот…

Повеќе →

Back to Top