Архива за February, 2015

„ ЈА ПОКАЖАВМЕ ХУМАНОСТА И СОЛИДАРНОСТА НА ДЕЛО “

На ден 11.02 и 12.02.2015 учениците и вработените во средното општинско стручно училиште „Илинден“-Илинден, во просториите на училиштето донираа храна,пијалоци,средства за хигиена и топла облека за граѓаните од поплавените подрачја во нашата држава и на тој начин ја поддржаа акцијата која ја организираше Општина Илинден насловена како „Да ја покажеме хуманоста на дело“. Оваа акција…

Повеќе →

Нови гардеробери за сите ученици од СОСУ Илинден

Градоначалникот на Општина Илинден и директорот на училиштето Зоран Арсовски на учениците од средното општинско стручно училиште „Илинден“ им ги врачија клучевите од новите гардеробери и на тој начин ги продолжија заложбите за подобрување на условите за поквалитетен престој на учениците во рамките на училиштето. Секој ученик доби по еден гардеробер со клуч, односно сопствен…

Повеќе →

Back to Top