Архива за March, 2019

ROBOMAC Junior 2019

Од оваа година, во рамки на десетиот натпревар Robomac 2019, прв пат се организираше и категорија ROBOMAC Junior. Во оваа категорија учествуваа 36 селектирани ученици од четврта година од средните училишта во Република Македонија меѓу кои беше и нашето училиште со ученикот Благоја Велковски од IV-1. Целта беше да се зголеми интересот за роботиката и…

Повеќе →

ПОСЕТА НА ЏОНСОН МЕТИ

На 22.03.2019 учениците од I-1 клас, во придружба на училишниот психолог и професор по стручни предмети, ја посетија компанијата Џонсон Мети. Учениците првично посетија задолжителна обука за безбедност при работа и за безбедно движење, а потоа имаа можност да го разгледаат производствениот процес. Посетата се реализираше како резултат на претходно потпишан Меморандум за соработка помеѓу…

Повеќе →

СОСУ „ИЛИНДЕН“- ИЛИНДЕН ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА ЕКОЛОГИЈАТА

Учениците во СОСУ „ИЛИНДЕН“  на 21.03.2019 со различни активности го одбележа денот на екологијата.  Согласно член 12 од Календарот за организација на учебната 2018/2019 година во јавните средни училишта, издаден од Министерство за образование, во Средното општинско стручно училиште „Илинден“ се реализираше наставен ден со посебна програма. Наставниците заедно со учениците на  часовите реализираа еко…

Повеќе →

ИЗВЕШТАЈ ОД ОДРЖАН РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР

извештај РЕГИОНАЛНИ НАТПРЕВАРИ 2018 (1)

Посета на компанијата Витек Македонија

Учениците од II-2 клас на 26.02.2019 ја посетија компанијата Витек Македонија и имаа можност да го разгледаат производствениот процес. Посетата се реализираше како резултат на претходно потпишан Меморандум за соработка помеѓу градоначалникот на Општина Илинден и менаџментот на компанијата. Меморандуми за соработка се потпишани  со Кемет Електроникс, Окта АД, Витек Македонија, Ван Хоол, Џонсон Мети…

Повеќе →

Back to Top