Архива за March, 2015

Учениците од СОСУ „Илинден“ на регионалниот натпревар по Наноматеријали – Материјали на иднината 2015

На ден 21.03.2015 година (сабота), учениците од СОСУ „Илинден“ преку тимот составен од Филип Витковски и Тодорче Петрушевски, а под менторство на професорот Игор Атанасов зедоа учество на регионалниот натпревар по Наноматеријали – Материјали на иднината 2015 во организација на Технолошко-металуршки факултет при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје, а под покровителство на Министерот…

Повеќе →

Посета на ОКТА-АД-Скопје од страна на учениците на СОСУ„Илинден“ Илинден

Учениците на СОСУ„Илинден“Илинден на ден 12 и 13.03.2015 година во присуство на Директорот Зоранче Арсовски и Психологот Фросина Каранфиловска и Наставниците Катерина Ангеловска,Игор Атанасов, Дијана Јаковлевска и Анѓелка Андрески ја посетија ОКТА-АД Скопје. Претставник од истата Марија Ставрева заедно со дел од вработените ги упатија учениците во основните правила на однесување и безбедносни мерки со…

Повеќе →

МЕНАЏЕРСКИОТ ТИМ НА КЕМЕТ ЕЛЕКТРОНИКС ЈА ПРЕТСТАВИ СВОЈАТА БКОМПАНИЈА ПРЕД СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ОД СРЕДНОТО ОПШТИНСКО СТРУЧНО УЧИЛИШТЕ „ИЛИНДЕН“

Генералниот директор на Кемет Електроникс г-дин Гуидо Галини и г-ѓа Христина Бошковска, во присуство на градоначалникот на Општина Илинден, директорот на училиштето Зоран Арсовски, стручната служба и наставниот кадар, одржаа предавање на средношколците од средното општинско стручно училиште „Илинден“-Илинден. Во излагањето на генералниот директор Гуидо Галини беше претставена генезата на компанија Кемет Електроникс, нејзините производствени…

Повеќе →

СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ОД СРЕДНОТО ОПШТИНСКО СТРУЧНО УЧИЛИШТЕ „ИЛИНДЕН“-ИЛИНДЕН ЗАДОВОЛНИ ОД ПОСЕТАТА НА ТРАФОСТАНИЦА „ТС СКОПЈЕ 4“ ВО НАСЕЛБА ПИНТИЈА

Учениците од прва година при Средното општинско стручно училиште „Илинден“-Илинден на 06.03.2015 ја посетија (110/25 KV) Трансфоматорска станица, ТС Скопје 4 во Пинтија. Посетата се реализираше како резултат на Меморандумот за соработка во образованието, потпишан помеѓу градоначалникот на општина Илинден и директорот на АД МЕПСО. При посетата учениците ја разгледаа трафостаницата и беа запознаени со…

Повеќе →

Back to Top