Архива за April, 2022

Интерен конкурс за упис на ученици во прва година 2022-2023

PDF – Интерен конкурс за упис на ученици во прва година 2022-2023 DOCX – Интерен конкурс за упис на ученици во прва година 2022-2023

Меморандум за соработка со компанијата Џонсон Мети

Општина Илинден, Средното општинско стручно училиште „Илинден“ – Илинден и компанијата „Џонсон Мети“ потпишаа Меморандум за соработка во областа на образованието, со кој англиската компанија за производство на катализатори ќе обезбеди практична настава и обука во сопствените капацитети за учениците од средното општинско стручно училиште „Илинден“. Со потпишувањето на овој меморандум, Општина Илинден воведува иновативен…

Повеќе →

Short-term joined staff training event C2 во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

Од 05.04.2022 до 08.04.2022 година се одржа четиридневен тренинг настан во Крањ, Словенија, чиј домаќин беше Школскиот центар Крањ од Словенија. На настанот беа вклучени девет учесници, двајца домаќини, Наташа Кристан и Урош Стерле од ШЦ Крањ – Словенија, како и седум учесници од партнерите на проектот: Стефан Златинов и Томислав Карталов од Факултетот за…

Повеќе →

Back to Top