Архива за May, 2020

Водич низ квалификациите во стручното образование

Водич низ квалификациите во стручното образование

МАТУРАНТИ – ЧЕСТИТКИ !!!

Почитувани матуранти од СОСУ Илинден, на вашиот последен наставен ден во нашето училиште (иако преку учење од далечина), би сакал да ве пофалам за вашиот труд во изминатите четири години и од мое и од името на сите вработени во училиштето да ви честитам за успешното завршување на средното образование од електротехничка струка. Оваа година,…

Повеќе →

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ЕКСТЕРНИ ИСПИТИ ОД ДРЖАВНА МАТУРА ВО УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА

Почитувани ученици, родители/старатели, СОСУ „Илинден“-Илинден ве известува дека ќе се организира полагање државна матура и завршен испит за учениците кои: – во претходните учебни години започнале со полагање на испити од државна матура, но не ги положиле или не присуствувале на истите и – во претходните години се стекнале со диплома за завршен испит, а…

Повеќе →

Фото-прошетка низ училиштето

Информативен леток за образовните профили и конкурс за упис во СОСУ „ИЛИНДЕН“

Конкурс за упис во СОСУ „ИЛИНДЕН“ Информативен леток за образовните профили

МАССУМ ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ 2020

На 25-ти и 26-ви Април 2020 година на Американски Универзитет на Европа – ФОН во Скопје се одржа манифестацијата „Образовно рандеву 2020”, проект на Младинската Асоцијација на Средни Стручни Училишта во Македонија – МАССУМ. Американски Универзитет на Европа – ФОН во Скопје беше коорганизатор и домаќин на овој настан кој поради вонредната состојба се одржа…

Повеќе →

Back to Top