Архива за June, 2021

Втор транснационален состанок TPM2 во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

На ден 29.06.2021 год. (вторник) во организација на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје, преку ZOOM платформата се одржа вториот транснационален проектен состанок TPM2 во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“. Настанот го отвори Координаторот на ERASMUS+ проектот, проф. Бранислав Геразов.…

Повеќе →

Извештај од првиот уписен рок за уписот во прва година за учебната 2021-2022 година

Извештај за КТА – дуална паралелка Извештај за КТА Извештај за ЕТ

Информација за упис

Симнете ја информацијата за упис на овој линк. Почитувани полуматуранти, Средното општинско стручно училиште „ИЛИНДЕН“-Илинден ве известува дека на 14/15/16 и 17.06.2021 година ќе врши упис на ученици во прва година за учебната 2021/2022 година во следниве термини: Приемот на документи на 14.06.2021 ќе се врши по азбучен ред во периодот од 12.00 до 19.00…

Повеќе →

Промотивен флаер за СОСУ „Илинден“

Промотивен флаер надворешна страна Промотивен флаер внатрешна страна

Дознајте повеќе за СОСУ „Илинден“

Дознајте повеќе за СОСУ „Илинден“

СОСУ „Илинден“ – Електротехничар за компјутерска техника и автоматика

Изборот на средно училиште и на факултет предизвик за учениците

Во училиштето како воспитно-образовна институција една индивидуа би требало според законот задолжително да помине 13 години. Тој период започнува од шестата година опфаќајќи го предучилишниот период, единаесетата година раниот училишен период, го опфаќа периодот до 14 години или предадолесценција и на крај адолесценцијата како период кој трае од 15 до 18 или 20 години. Во…

Повеќе →

Back to Top