Категорија : Valence

Објавена интерактивната образовна платформа во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

Со огромно задоволство сакаме да споделиме дека ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“ е успешно завршен и интерактивната образовна платформа е комплетна и поставена online.Целиот наставен материјал за машинско учење и наука за податоците кој е создаден во рамките на проектот Валенс е наменет за средните училишта и е достапен на…

Повеќе →

Одржан курс „Валенс: Машинско учење и наука за податоци за средни училишта” во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

Како завршна активност од Еразмус+ проектот Валенс на ФЕИТ во периодот 20 – 22. март 2023 г. беше одржан 3-дневен курс на тема „Машинско учење и наука за податоци за средни училишта”. На курсот вкупно присуствуваа 56 средношколци од средните училишта „СОСУ Илинден”, „Раде Јовчевски Корчагин”, „Орце Николов”, „Михајло Пупин”, „Никола Карев” и „Зеф Љуш…

Повеќе →

Четврти Мултипликативен настан „Deployment and evaluation of the Valence educational platform“ во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

На 27.01.2023 година се одржа вториот Мултипликативен настан „Deployment and evaluation of the Valence educational platform“ во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“. Водечка организација за настанот беше Електротехниката школа Михајло Пупин од Нови Сад, Србија. За време на настанот, членовите на тимот на VALENCE презентираа преглед на проектот,…

Повеќе →

Петти и финален транснационален состанок TPM6 во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

На 28.01.2023 година се одржа петтиот и финален транснационален состанок во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“. Истиот беше организиран од Електротехниката школа Михајло Пупин од Нови Сад, Србија. Главната цел на средбата беше координација на активностите за успешно завршување на проектот. На транснационалниот состанок се разговараше за следните…

Повеќе →

Четврти транснационален состанок TPМ5 во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

Транснационалниот проектен состанок TPM5 се одржа на 30ти септември 2022 година во Средното општинско стручно училиште Илинден, Илинден во Македонија. Целта на состанокот беше да се координира, имплементира и оцени проектот, чија цел беше да се подобри стручното образование и обука на учениците во партнерските институции. Состанокот започна со пристигнување и пријавување на учесници од…

Повеќе →

Втор Мултипликативен настан „The VALENCE educational software environment and digital infrastructure“ во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

На 09.05.2022 година се одржа вториот Мултипликативен настан „The VALENCE educational software environment and digital infrastructure“ во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“. Водечка организација за настанот беше Факултетот за електротехника и информациски технологии од Скопје. Настанот беше проследен со Третата работилница за вградени микропроцесорски системи организирана од ФЕИТ…

Повеќе →

Short-term joined staff training event C2 во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

Од 05.04.2022 до 08.04.2022 година се одржа четиридневен тренинг настан во Крањ, Словенија, чиј домаќин беше Школскиот центар Крањ од Словенија. На настанот беа вклучени девет учесници, двајца домаќини, Наташа Кристан и Урош Стерле од ШЦ Крањ – Словенија, како и седум учесници од партнерите на проектот: Стефан Златинов и Томислав Карталов од Факултетот за…

Повеќе →

Трет транснационален состанок TPM3 во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

На 18.03.2022 година се одржа третиот транснационален состанок во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“. Истиот беше организиран од Школскиот центар КРАЊ од Словенија. Проектот опфаќа вкупно шест транснационални состаноци кои се одржуваат на секои шест месеци за целото времетраење на проектот. Главната цел на состаноците се координативни активности…

Повеќе →

Multiplier Event „BEST PRACTICE IN TEACHING ML & DS IN VET“ во рамките на проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

На ден 18.12.2021 год. (сабота) во организација на Средното општинско стручно училиште „ИЛИНДЕН“ – Илинден заедно со Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје,  во просториите на СОСУ Илинден во Општина Илинден, се одржа Multiplier Event „BEST PRACTICE IN TEACHING ML & DS IN VET“ во рамките на…

Повеќе →

Training Event C1 for ML & DS teaching tools во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

Оваа обука беше организирана од 05.10.2021 до 18.10.2021 од страна истражувачите кои работат во Институтот Јозеф Стефан (ЈСИ). Учесници се истражувачи од Факултетот за електротехника и информациски технологии од Скопје, како носител на проектот, Средното општинско стручно училиште ИЛИНДЕН од Општина Илинден, Школскиот центар КРАЊ од Словенија и Електротехниката школа Михајло Пупин од Нови Сад,…

Повеќе →

Back to Top