Архива за March, 2023

Објавена интерактивната образовна платформа во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

Со огромно задоволство сакаме да споделиме дека ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“ е успешно завршен и интерактивната образовна платформа е комплетна и поставена online.Целиот наставен материјал за машинско учење и наука за податоците кој е создаден во рамките на проектот Валенс е наменет за средните училишта и е достапен на…

Повеќе →

Одржан курс „Валенс: Машинско учење и наука за податоци за средни училишта” во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

Како завршна активност од Еразмус+ проектот Валенс на ФЕИТ во периодот 20 – 22. март 2023 г. беше одржан 3-дневен курс на тема „Машинско учење и наука за податоци за средни училишта”. На курсот вкупно присуствуваа 56 средношколци од средните училишта „СОСУ Илинден”, „Раде Јовчевски Корчагин”, „Орце Николов”, „Михајло Пупин”, „Никола Карев” и „Зеф Љуш…

Повеќе →

ДОСТОЈНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ НА НАТПРЕВАРИТЕ ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

Во организација на ЕЛТАМ (Асоцијација на наставници по англиски јазик на Македонија) се одржа општински натпревар на средните училишта на кој учествуваа 6 ученика од СОСУ „ИЛИНДЕН“ под менторство на Проф.Ивана Теовска – наставник по англиски јазик. Сите ученици се пласираа на претстојниот регионален натпревар.   Честитки за учениците и нивниот ментор. Им посакуваме успех…

Повеќе →

Back to Top