Архива за November, 2022

ПРЕДАВАЊЕ ЗА УКАЖУВАЊЕ ПРВА ПОМОШ

Во просториите на СОСУ „Илинден“-Илинден, од страна на претставници од Црвен крст, се одржа едукативно предавање за укажување прва помош. На учениците им беше објаснет поимот „Прва помош“, што содржи ранецот по прва помош, како и чекорите при укажување на прва помош (вежби за поставување на повреден во странична положба, имобилизација на повреден со скршена…

Повеќе →

Разубавување и раззеленување и на училишниот двор

Во рамки на проектот „Зелена Општина Илинден“, викендов, во дворот на СОСУ „Илинден“ и над училишниот амфитеатар  се засадија 4 дрвца  „Стеблеста фотинија“ и 3 дрвца „Јапонска слива“. Исто така се постави и систем за наводнување на принцип „капка по капка“ и се искоси тревата. Со оваа акција освен што се грижиме за екологијата и…

Повеќе →

РАЗЗЕЛЕНУВАЊЕ НА ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Триесетина ученици од СОСУ „Илинден“-Илинден и дел од вработените активно се вклучија во акцијата за засадување на над 2000 дрвца во атарот на с. Ајватовци, организирана од Општина Илинден и „Treebanks“.  Целта беше да се раззелени и разубави нашата околина, но и да се допринесе за подобрување на квалитетот на воздухот во нашата општина, а…

Повеќе →

Back to Top