Архива за September, 2021

Истражувачкиот труд „Машинско учење и наука за податоци свесност и искуство кај средношколците за стручно образование и обука“ во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“ беше претставен на 15-тата меѓународна конференција ETAI 2021 (23-24 септември 2021 година).

Во последниве години познавањето на машинското учење (ML) како квалификација за добивање работно место се повеќе добива на важност на ИТ пазарот. Компаниите бараат вработените да имаат познавање од основните принципи на работа со големи податоци и примена на методите за машинско учење, бидејќи многу области се под влијание на моќта на вештачката интелигенција (AI).…

Повеќе →

Координативен состанок во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

На ден 07.09.2021 год. (вторник) во организација на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје, преку ZOOM платформата се одржа координативен состанок во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“. Настанот го отвори Координаторот на ERASMUS+ проектот, проф. Бранислав Геразов. Потоа следуваше презентација…

Повеќе →

КУЌЕН РЕД во согласност со препораките за заштита од КОВИД-19

КУЌЕН РЕД во согласност со препораките за заштита од КОВИД-19  

ПРОТОКОЛ ЗА РАБОТА НА УЧИЛИШТЕТО ВО УСЛОВИ НА КОВИД-19

ПРОТОКОЛ ЗА РАБОТА НА УЧИЛИШТЕТО ВО УСЛОВИ НА КОВИД-19  

Back to Top