Архива за October, 2021

Training Event C1 for ML & DS teaching tools во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

Оваа обука беше организирана од 05.10.2021 до 18.10.2021 од страна истражувачите кои работат во Институтот Јозеф Стефан (ЈСИ). Учесници се истражувачи од Факултетот за електротехника и информациски технологии од Скопје, како носител на проектот, Средното општинско стручно училиште ИЛИНДЕН од Општина Илинден, Школскиот центар КРАЊ од Словенија и Електротехниката школа Михајло Пупин од Нови Сад,…

Повеќе →

Голем и успешен викенд зад нашите ученици!

Нашите ученици: Александар Симеоновски, Антонио Дамчевски, Ива Цветановска, Мила Николовска, Андреј Петковски и Ева Цветановска под менторство на професорот Игор Атанасов овој викенд зедоа учество и успешно не претставија на интернационалниот Game Jam Plus натпревар (интернационален натпревар за развивање на игри во траење од 7 месеци). Во конкуренција на 24 тима со учесници од нашата…

Повеќе →

Back to Top