По повод Светскиот ден на чистење кој се одржа на 15-ти септември 2018,  учениците, професорите и останатите вработени од Еколошката секција при Средното општинско стручно училиште „Илинден“-Илинден  се вклучија во акцијата за чистење на отпадот околу училиштето, патеката од средното училиште до одводниот канал, околината околу спортската сала, детската градинка и „ my market“.…

Повеќе →