Архива за November, 2016

Разубавување на училишниот двор

Учениците и вработените од нашето училиште засадија нови дрвца за да го разубават училишниот двор и да го направат поубаво и попријатно место за престој. Засадени беа десетина дрвца од видот туја и туја смарагд. Раководството на училиштето им искаж ува голема благодарност на сите кои учествуваа во оваа акција.

Инвестираме во развојот на образованието на нашите ученици

Во СОСУ „ИЛИНДЕН“-Илинден инвестирани околу 600.000,00 денари во информатичка опрема. Набавени се 11 десктоп компјутери,22 монитора,4 проектори,2 преносни компјутери, 13 рутери, 50 тастатури, 50 мауси, напојување, продолжни кабли и друга опрема за потребите на нашите ученици по предметот практична настава за образовниот профил Компјутерска техника и автоматика. Користејќи ја оваа информатичка опрема,  учениците ќе можат…

Повеќе →

Младите новинари на интервју кај директорот

Се наоѓаме во новото средно училиште што се отвори пред 4 години и јас ја имам оваа чест да разговарам токму со вас, директорот на ова училиште. Моето прво прашање е: 1. Какво е задоволството да се биде прв директор на новото отворено училиште? –Благодарам, пред се честa и задоволството е мое што денеска сте…

Повеќе →

Младите новинари на интервју кај психологот

Психологот ја има една од најважните улоги во училиштето, работи со деца и внимава на нивниот психолошки развој. Денеска ќе зборуваме со вас, психологот на СОСУ ,,Илинден’’.  1. Дали од секогаш сте покажувале афинитети кон оваа работа? –  Значи средното училиште што го завршив беше средното медицинско училиште-насока медицинска сетра, професија во која основата е …

Повеќе →

Back to Top