Архива за April, 2016

Потклекна Спортската Академија и ММ Брицо пред пожртвуваноста и залагањето на фудбалерите на СОСУ Илинден

Средното општинско стручно училиште Илинден се пласираше во финалето на град Скопје во футсал на средни училишта.Нашите ученици беа поуспешни во изведувањето на пенали при што изборија учество на државно првенство за средни училишта т.н Гимназијада која ќе се одржи од 6 до 8 Мај во Куманово.

Учество на 52–от Државен натпревар на младите истражувачи од Република Македонија

На 23 Април 2016 година во СУГС „ Јосип Броз Тито‘‘- Скопје се одржа 52 – от Државен натпревар на младите истражувачи од Република Македонија. Овој натпревар е традиционална манифестација, преку која учениците од средното образование во Република Македонија имаат можност да презентираат научно-истражувачки и апликативни резултатиод областа на природните науки: астрономијата, биологијата, географијата, информатиката,…

Повеќе →

„ОТВОРЕНИ ДЕНOВИ“ НА СОСУ „ИЛИНДЕН“

СРЕДНОТО ОПШТИНСКО СТРУЧНО УЧИЛИШТЕ „ИЛИНДЕН“- населба Илинден на ден 16.04.2016 (сабота) од 09.00-13.00 часот, ќе организира „Отворен ден“ и ќе ги отвори своите врати за сите родители и заинтересирани ученици од завршните одделенија од основните училишта на кои им претстојат уписите за прва година. Родителите и учениците ќе имаат прилика да се запознаат со просторните…

Повеќе →

Учениците од СОСУ „Илинден“ на регионалниот натпревар по Наноматеријали – Материјали на иднината 2016

На ден 08.04.2016 година (петок), учениците од СОСУ „Илинден“ преку тимовите составени од (Филип Витковски и Андреј Милчевски под менторство на професорот Игор Атанасов), (Илина Димитријевска и Ива Наумовска под менторство на професорот Игор Атанасов) и (Петар Ушиновски и Стефан Нешовски под менторство на професорката Олгица Бошковска) зедоа учество на регионалниот натпревар по Наноматеријали –…

Повеќе →

Презентацијата на компанијата Џонсон Мети-Бунарџик

Целта на презентацијата беше учениците да се запознаат со работата на компанијата како и на поедини оддели, а воедно и за можноста за вработување по завршување на соодветното образование. Предавањето беше интерактивно, со Power Point презентација, како и презентација на работната униформа, која се состои од бел мантил, заштитни наочари, заштитен шлем за глава, а…

Повеќе →

Back to Top