Архива за May, 2017

КВАЛИТЕТОТ НА ПРОЕКТИТЕ И НА НАСТАВНИОТ ПРОЦЕС ВО СОСУ „ИЛИНДЕН“ПОТВРДЕН И НА ДРЖАВНИТЕ НАТПРЕВАРИ НА „НАРОДНА ТЕХНИКА“

На овогодинешните натпревари на млади истражувачи од Р.Македонија-Наука на млади што по 53 пат се одржа во Куманово, СОСУ „Илинден“-Илинден учествуваше со 4 натпреварувачи. Ученикот од IV-2, Марио Наумовски за својот проект „Уред за далечинска контрола на мрежни потрошувачи“ под менторство на професорот Кирил Крстевски освои златен медал и го потврди првото место од државните натпревари на електротехничките,…

Повеќе →

УСПЕШНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ И НА МУЗИЧКИТЕ НАТПРЕВАРИ

Нашите ученици Михаил Мирчевски и Предраг Никодиновски настапуваа на регионалните музички натпревари во организација на Здружението на музички педагози на Македонија и успешно го претставија своето училиште. Михаил Мирчевски настапи во категоријата „Соло гитара“ и  освои 2 место, додека Предраг Никодиновски настапи во категоријата „Најдобар глас“ и  освои 3 место. Учениците беа менторирани од професор Јовче…

Повеќе →

УСПЕШНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА СОСУ „ИЛИНДЕН“-ИЛИНДЕН НА ДРЖАВНИТЕ НАТПРЕВАРИ И ОСВОЕНО 1 ПРВО, 2 ТРЕТИ МЕСТА И ЕДНА ПОФАЛНИЦА

Овогодинешните XXXVI Државни натпревари на Електротехничките, Машинските и Сообраќајните средни училишта на Р. Македонија се одржаа на 05.05.2017 во СОУ „Гошо Викентиев“ – Кочани. Средното општинско стручно училиште „Илинден“-Илинден го претставуваа 4 наши ученика на кои сме многу горди.  Со најсјајното одличје и освоено 1  место, во конкуренција на 20 други проекти од цела Македонија,  се закити ученикот…

Повеќе →

Back to Top