Архива за April, 2014

Учениците од средното училиште „Илинден“ остварија практична настава во Ван Хол Македонија

Учениците од средното стручно училиште „Илинден“, од паралелката Електротехничар за електроника и телекомуникации, остварија практина настава на компанијата за производство на автобуси, Ван Хол Македонија. Практилната настава е резултат на успешната соработка на Општина Илинден и Ван Хол Македонија кои неодамна потпишаа Меморандум за соработка, со кој Ван Хол се обврзува да обезбеди практична настава,…

Повеќе →

Ученици од средното стручно училиште ја посетија изложбата во Домот на култура „Илинден“

Ученици од средното стручно училиште „Илинден“ во Домот на култура „Илинден“ ја посетија изложбата посветена на тројцата најпознати унгарски композитори Франц Лист, Золтан Кодаj и Бела Барток. Дел од изложбата се и фотографии на скулптури сликани во Унгарија, наречени Јашаги Соброг. Средношколците со голем интерес ја проследија изложбата надградувајќи ги своите знаења за овие големи…

Повеќе →

Општина Илинден и ОКТА потпишаа Меморандум за соработка во образованието

Практична настава, обука во сопствените капацитети за учениците од средното стручно училиште „Илинден“, со отворена можност за стипендирање талентирани ученици и вработување по завршеното образование опфаќа Меморандумот за соработка помеѓу општината Илинден и компанијата ОКТА. Меморандумот денеска официјално го потпишаа градоначалникот на општина Илинден, Жика Стојановски и главниот извршен директор на ОКТА, Виктор Папаконстантиноу. – Успешната соработка…

Повеќе →

Општина Илинден и компанијата Џонсон Мети потпишаа Меморандум за соработка во областа на образованието

Општина Илинден и компанијата „Џонсон Мети“ потпишаа Меморандум за соработка во областа на образованието, со кој англиската компанија за производство на катализатори ќе обезбеди практична настава и обука во сопствените капацитети за учениците од средното стручно училиште „Илинден“. Со потпишувањето на овој меморандум, Општина Илинден, воведувајќи иновативен пристап во образованието, со цел збогатување на знаењата…

Повеќе →

Министерот за образование и наука Спиро Ристовски: Општина Илинден е пример што треба да го следат и другите општини

Министерот за образование и наука Спиро Ристовски, го посети првото средно стручно училиште „Илинден“ во Општина Илинден. За време на посетата, во друштво на градоначалникот Жика Стојановски, тој се запозна со условите за работа во училиштето во кое во две паралелки за електротехничка струка, електроника и телекомуникации и  компјутерска техника и автоматика се образуваат 63…

Повеќе →

Back to Top