Архива за May, 2021

ИНФОРМАТИВЕН ЛЕТОК ЗА УПИС

Постер за упис 2021/2022

ДАТУМИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ЕКСТЕРНИ ИСПИТИ ОД ДРЖАВНА МАТУРА

Согласно Календарот за организација на учебната 2020/2021 година во јавните средни училишта (Сл. весник на РСМ, бр. 55 од 9.3.2021) екстерните испити од државната матура ќе се реализираат на: Jунската испитна сесија:05.06.2021 – македонски јазик и литература, албански јазик и литература и турски јазик и литература во просториите на СОСУ Илинден;11.06.2021 – математика, англиски јазик,…

Повеќе →

МАТУРАНТИ – ЧЕСТИТКИ!!!

Почитувани матуранти од СОСУ Илинден од генерацијата 2017-2021, СОСУ „Илинден“-Илинден од името на сите вработени ви честита за успешното завршување на средното образование и ви посакува многу успех и среќа на секое поле во иднина. Се надеваме дека и вие како и ние имавте многу убави моменти во изминатите 4 години кои ќе се помнат…

Повеќе →

Емоции-препознавање и разбирање

Текстот може да го видите во продолжение – Емоции-препознавање и разбирање на истите

Второ место за Драган Николовски на државниот натпревар по англиски јазик

Одличен успех за нашиот Драган Николовски на државниот натпревар по англиски јазик за ученици од втора година. Во конкуренција на преку 70 натпреварувачи кои преку општинските и регионалните натпревари успеаа да се пласираат на државниот натпревар Драган Николовски освои 98 од вкупно 100 бода и го освои второто место. Честитки за Драган Николовски и за…

Повеќе →

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ДЕВЕТООДДЕЛЕНЦИ

Почитувани деветоодделенци / Почитувани родители, Со оглед на тоа дека ви претстои одлука за упис во средно училиште, СОСУ „Илинден“-Илинден ве известува дека во учебната 2021/2022 година, на ваше барање, а на наше задоволство, ќе врши упис на ученици во прва година во уште една дополнителна паралелка со 25 ученика во дуално образование (повеќе часови…

Повеќе →

Back to Top