Архива за March, 2022

Трет транснационален состанок TPM3 во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“

На 18.03.2022 година се одржа третиот транснационален состанок во рамките на ERASMUS+ проектот „Advancing Machine Learning in Vocational Education – VALENCE“. Истиот беше организиран од Школскиот центар КРАЊ од Словенија. Проектот опфаќа вкупно шест транснационални состаноци кои се одржуваат на секои шест месеци за целото времетраење на проектот. Главната цел на состаноците се координативни активности…

Повеќе →

СРЕДНОТО ОПШТИНСКО СТРУЧНО УЧИЛИШТЕ ИЛИНДЕН, ИЛИНДЕН ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА ЕКОЛОГИЈАТА

Учениците во СОСУ „ИЛИНДЕН“ на 21.03.2022 со различни активности го одбележа денот на екологијата, реализирајќи наставен ден со посебна програма. Наставниците заедно со учениците на  часовите реализираа еко содржини предвидени во Еколошката програма како што се: – Намалување на потрошувачката на електрична енергија (Осознавање на тоа што е енергија, рационално користење на електричната и топлинската…

Повеќе →

СОСУ ИЛИНДЕН меѓу најдобрите на општинскиот натпревар по англиски јазик, кој се одржа во СУГС Орце Николов, Скопје

На ден 19.03.2022 год. во организација на ЕЛТАМ (Асоцијација на наставници по англиски јазик на Македонија) се одржа општински натпревар по англиски јазик за средните училишта на кој сите пријавени ученици од СОСУ „ИЛИНДЕН“ постигнаа одлични резултати и се пласираа на претстојниот регионален натпревар. – Прва годинаАнгела Милановска – II место – Втора година Леон Станчевски…

Повеќе →

Back to Top