Категорија : Активности

TEHNOMA_2017

Учениците на СОСУ „Илинден“ го посетија саемот ТЕХНОМА 2017

Учениците на СОСУ „Илинден“ на ден 25, 26 и 27.10.2017 година во присуство на наставниците Игор Атанасов, Ирена Петрушева, Слободан Таневски и Кирил Крстевски го посетија саемот ТЕХНОМА 2017 како дел од посетите на саеми и изложби кои се организирани по предметите Практична настава. Исто така во склоп на саемот ТЕХНОМА 2017 посетена беше и…

Повеќе →

Учениците на СОСУ „Илинден“ ја посетија компанијата HiTech

Учениците на СОСУ „Илинден“ на ден 18.10.2017 година во присуство на наставниците Игор Атанасов, Ирена Петрушева, Слободан Таневски и Кирил Крстевски ја посетија компанијата HiTech како дел од посетите на компании кои се организирани по предметите Практична настава. Претставник од компанијата заедно со дел од вработените ги упатија учениците во основните правила на однесување и…

Повеќе →

sk2

Календар на активности за 2016/2017

Календарите на активности за 2016/2017 година можете да ги превземете на следните линкови Орентационен план -активности 2016-2017 КАЛЕНДАР

Со зеленило против загадувањето

Учениците, родителите и вработените во СОСУ „Илинден“ се приклучија во проектот „Со зеленило против загадувањето“ , којшто е во организација на Општина Илинден и ќе трае во текот на месец март. Во училишниот двор на средното училиште се засадија разни видови на дрвца како:  туја смарагд, платани,буксуси,  сливи, лешници и разни видови на сезонско цвеќе.…

Повеќе →

Oдржано предавање на психологот Елена Бојаџиевска од невладина организација „ХЕРА“ – Младински центар „Сакам да знам“

На ден 10.03.2017 година во СОСУ„Илинден“ од Илинден се одржа едукативна работилница на тема: „Младите и грижа за репродуктивно-сексуално здравје“. Предавањето беше организирано со цел превенција и навремена заштита на здравјето на младите од разни болести и навремено откривање на истите. На работилницата учествуваа учениците од втора година и имаа можност да поставуваат прашања. Секоја…

Повеќе →

Учениците на СОСУ „Илинден“ ја посетија компанијата HiTech

Учениците на СОСУ „Илинден“ на ден 26 и 27.10.2016 година во присуство на наставниците Игор Атанасов, Ирена Петрушева, Слободан Таневски и Кирил Крстевски ја посетија компанијата HiTech како дел од посетите на компании кои се организирани по предметите Практична настава. Претставник од компанијата заедно со дел од вработените ги упатија учениците во основните правила на…

Повеќе →

Сребрен медал на МАКИНОВА 2016

Од 18-22.10.2016 година, ученикот Филип Витковски (под менторство на професорот Игор Атанасов) од СОСУ „Илинден“ зеде учество на МАКИНОВА 2016 и освои сребрен медал со својето младинско истражувачко креативно творештво „Контрола и управување на индустриски процес со систем базиран на програмабилен логички контролер“. Му честитаме на Филип за освоениот медал и му посакуваме во иднина…

Повеќе →

Учениците од третта година упатени на феријална пракса

       Учениците од третта година од образовниот профил Електротехничар за компјутерска техника и автоматика и Електротехничар за електроника и телекомуникации започнаа со феријална пракса во компаниите МЕПСО АД, ВАН ХОЛ и ОКТА АД. Вкупно 68 ученика во текот на летниот период ќе имаат можност претходноусвоените теоретски и практични знаења, вештини и умеења во…

Повеќе →

ПОСЕТА НА „ИЛИНДЕН 2016“

Средношколците од СОСУ „Илинден“ и оваа година имаа можност 5 дена да се дружат со книгата и со убавиот пишан збор во рамки на литературната манифестација „Илинден 2016“ која ја организира Општина Илинден. Покрај можноста да уживаат во убавиот стих и добра книга можеа да уживаат и во уметноста преку изложбата на академик Васко Ташковски…

Повеќе →

Дел од активностите по практична настава

Back to Top