КВАЛИТЕТОТ НА ПРОЕКТИТЕ И НА НАСТАВНИОТ ПРОЦЕС ВО СОСУ „ИЛИНДЕН“ПОТВРДЕН И НА ДРЖАВНИТЕ НАТПРЕВАРИ НА „НАРОДНА ТЕХНИКА“

На овогодинешните натпревари на млади истражувачи од Р.Македонија-Наука на млади што по 53 пат се одржа во Куманово, СОСУ „Илинден“-Илинден учествуваше со 4 натпреварувачи.

Ученикот од IV-2, Марио Наумовски за својот проект „Уред за далечинска контрола на мрежни потрошувачи“ под менторство на професорот Кирил Крстевски освои златен медал и го потврди првото место од државните натпревари на електротехничките, машинските и сообраќајните училишта во Р.Македонија. Како признание и награда за својот успех доби повеќедневно научно патување во Р.Словенија.

Ученикот Филип Витковски од IV-1 под менторство на професорот Игор Атанасов  го освои 3 место со  проектот „Конструкција и управување на лифт со програмабилен логички контролер“ и се закити со бронзен медал.

 

На натпреварот земаа учество и успешно го претставија училиштето и ученичките  Симона Симоновска со проектот „Веб базиран дневник за патување во Европа“ под менторство на професор Игор Атанасов и Мартина Марковска со проектот „Питагора и Питагорова теорема“ под менторство на проф. Дијана Јаковлевска.

Честитки за успехот и благодарност до учениците и нивните ментори.

 

mario

dav

dav

mario

dav

dav

 

Објавено на 14.05.2017 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top