МАССУМ ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ 2020

На 25-ти и 26-ви Април 2020 година на Американски Универзитет на Европа – ФОН во Скопје се одржа манифестацијата „Образовно рандеву 2020”, проект на Младинската Асоцијација на Средни Стручни Училишта во Македонија – МАССУМ. Американски Универзитет на Европа – ФОН во Скопје беше коорганизатор и домаќин на овој настан кој поради вонредната состојба се одржа во online форма со помош на видеоконференциска врска преку платформата Microsoft Teams. На овој настан учествуваа околу 40 средни стручни училишта кои се натпреваруваа во 10 категории и тоа интервју за работа, јавно говорење, маркетинг план, најдобра видео реклама, најдобра фотографија, најдобар филм, најдобра веб страна, најдобра поетска творба, најдобро електронско портфолио и најдобар постер. Останатите категории за кои немаше техничка можност да се одржат online се одложени за кога условите ќе го дозволат тоа.

СОСУ „Илинден“ – Илинден учествуваше на ова рандеву во повеќе категории и тоа:

– Најдобра фотографија
Ментор: Игор Атанасов
Ученици: Антонио Дамчевски и Лука Здравески

– Најдобар филм
Ментор: Игор Атанасов
Ученици: Александра Крстевска, Антонио Дамчевски, Лука Здравески, Александар Симеоновски и Ангел Павлески

– Најдобра поетска творба
Ментор: Габриела Петровски
Ученици: Мила Николовска и Кристина Ристовска

Не се одржаа следниве категории во кои бевме пријавени

– Најдобар бенд и соло изведувач
Ментор: Јовче Петковски
Ученици: Андреј Цаневски, Златко Јовановски, Иван Станчев, Дориан Јанев, Теодор Ристовски, Михаил Мирчевски и Стефан Костиќ

– Најдобар пингпонгар
Ментор: Александра Јанев
Ученици: Ненад Ѓорѓиевски

– Најдобра екипа во баскет
Ментор: Александра Јанев
Ученици: Христијан Постолов, Мартин Илиевски, Сара Милеска и Сара Стојановска

– Најдобра екипа во серва
Ментор: Александра Јанев
Ученици: Далибор Николовски, Бојан Илиев, Миа Петровска и Бојана Ивановска

Објавено на 02.05.2020 во Активности

Сподели го текстот

Back to Top