СОСУ „ИЛИНДЕН“-ИЛИНДЕН РЕАЛИЗИРАШЕ СОБИРНА АКЦИЈА ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ МАТЕРИЈАЛИ ЗА ДЕЦА СО ДАУНОВ СИНДРОМ

Од 08-14 февруари учениците и вработените во СОСУ „Илинден“-Илинден реализираа собирна акција за обезбедување материјали за потребите на децата со Даунов синдром. Се собраа ранци, боички, пластелин,глина, моливи,блокчиња и сл. за реализација на разни активности на нивните креативни работилници и истите преку Црвен Крст, ОО Гази Баба ќе бидат предадени на НВО Дневен центар „Доза среќа“ кој е специјализиран за работа со деца со Даунов синдром. Се надеваме дека нашето малку , многу ќе им значи на овие дечиња.

Објавено на 15.02.2023 во Општо

Сподели го текстот

Back to Top