Огласна Табла

СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ОД СРЕДНОТО ОПШТИНСКО СТРУЧНО УЧИЛИШТЕ „ИЛИНДЕН“-ИЛИНДЕН ЗАДОВОЛНИ ОД ПОСЕТАТА НА ТРАФОСТАНИЦА „ТС СКОПЈЕ 4“ ВО НАСЕЛБА ПИНТИЈА

Учениците од прва година при Средното општинско стручно училиште „Илинден“-Илинден на 06.03.2015 ја посетија (110/25 KV) Трансфоматорска станица, ТС Скопје 4 во Пинтија. Посетата се реализираше како резултат на Меморандумот за соработка во образованието, потпишан помеѓу градоначалникот на општина Илинден г-дин Жика Стојановски и директорот на АД МЕПСО г-дин Синиша Спасов. При посетата учениците ја…

Повеќе →

„ ЈА ПОКАЖАВМЕ ХУМАНОСТА И СОЛИДАРНОСТА НА ДЕЛО “

На ден 11.02 и 12.02.2015 учениците и вработените во средното општинско стручно училиште „Илинден“-Илинден, во просториите на училиштето донираа храна,пијалоци,средства за хигиена и топла облека за граѓаните од поплавените подрачја во нашата држава и на тој начин ја поддржаа акцијата која ја организираше Општина Илинден насловена како „Да ја покажеме хуманоста на дело“. Оваа акција…

Повеќе →

Нови гардеробери за сите ученици од СОСУ Илинден

Градоначалникот на Општина Илинден Жика Стојановски и директорот на училиштето Зоран Арсовски на учениците од средното општинско стручно училиште „Илинден“ им ги врачија клучевите од новите гардеробери и на тој начин ги продолжија заложбите за подобрување на условите за поквалитетен престој на учениците во рамките на училиштето. Секој ученик доби по еден гардеробер со клуч,…

Повеќе →

Учениците од средното општинско стручно училиште на општински натпревар по математика

Учениците од СОСУ “Илинден” на ден 24.01.2015 година учествуваа на општински натпревар по предметот математика организиран од стноторана на Сојузот на математичари на Македонија. Натпреварот се одржа во просториите на СОСУ “Илинден”- Илинден, на кој учествуваа вкупно 13 ученици од I(прва) и II(втора) година.

Доделување награди на учениците од СОСУ„Илинден“ за покажување посебен успех и интерес во учењето

Со Одлука на Наставнички совет по предлог на класните раководители учениците кои покажаа посебен успех и интерес во учењето добија пофалници и симболични награди со училишен прибор и литература. Наградите ќе им послужат како сатисфакција на сопствениот труд и успех и како мотивација за успех и продлабочување на сопствените знаења во иднина. Наградите им ги…

Повеќе →

Презентацијата на компанијата Џонсон Мети-Бунарџик, спроведена на 18 Декември 2014 година во СОСУ„Илинден“Илинден

Целта на презентацијата беше да се запознаат учениците со работата на компанијата како и на поедини оддели, а воедно и за можноста за вработување по завршување на соодветното образование за да имаат основна слика и информации за компанијата при посетата на учениците во истата. Предавањето беше интерактивно, со Power Point презентација, како и презентација на…

Повеќе →

Oдржано предавање на учениците од СОСУ„Илинден“Илинден на ден 07.11.2014 година на тема „Претприемништво“ од Претседател на Македонско Бугарска Стопанска Комора Г-дин Зоре Темелковски

Предавањето се реализира како дел од проектот „Вешти и компетентни“, кој Министерството за образование и наука го спроведува во средните училишта во земјава, учениците остварија тематска средба со реномиран гостин од бизнис секторот, со цел да се запознаат со добри пракси и вистински искуства од областа на бизнисот, претприемништвото и иновациите. Учениците преку интерактивно предавање…

Повеќе →

Учениците од СОСУ„Илинден“ Илинден вклучени во дебати од страна на Граѓанската асоцијација „Младите Можат“

На 13 и 14 Октомври 2014 година се одржаа дебати во траење од 1 час за учениците од прва и втора година. Дебатите беа организирани од СОСУ “Илинден”-Илинден а во изведба на Граѓанската асоцијација „Младите Можат“ како дел од проектот финансиран од Европската унија „Лабораторија на меѓусебно разбирање. Искуси кој сум јас“. За таа цел…

Повеќе →

Учениците од СОСУ ” Илинден ” во големата еколошка акција „Македонија без отпад- 2014“

Учениците заедно со професорите од СОСУ ” Илинден ” учествуваа во големата еколошка акција „Македонија без отпад- 2014“

Училишното ѕвоно во СОСУ „Илинден“ –Илинден го означи почетокот на првиот училишен ден

Училишното ѕвоно во СОСУ „Илинден“ –Илинден го означи почетокот на првиот училишен ден за 131 ученик во новата учебна 2014/2015 година кои одбраа да со образуваат во образовниот профил Електротехничар за компјутерска техника и автоматика и Електротехничар за електроника и телекомуникации. Топло добредојде , среќен почеток и успешна нова учебна година им посакаа директорот на…

Повеќе →

Back to Top