Огласна Табла

inspection

НАСОКИ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ВОНРЕДНИ ИСПИТИ

НАСОКИ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ИСПИТИ ПО СТРУЧНО ТЕОРЕТСКИ ПРЕДМЕТИ И ПРАКТИЧНА НАСТАВА ЗА ВОНРЕДНИ УЧЕНИЦИ НАСОКИ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ИСПИТ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ ЗА ВОНРЕДНИТЕ УЧЕНИЦИ

bg_img_10

КОНКУРС ЗА УПИС НА УЧЕНИЦИ ВО СОСУ „ИЛИНДЕН“ – ИЛИНДЕН ВО УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

КОНКУРС ЗА УПИС ВО УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА broshura-средно

slika_calendar

Распоред на часови 2019/2020

Почитувани ученици, родители/старатели, наставници, СОСУ „Илинден“-Илинден ве известува дека наставата преку далечинско учење ќе се одвива согласно распоредот за часови за учебната 2019/2020 година ( во прилог подолу), а ќе се одвива од 11.00-13.30 часот и од 16.00-19.00 часот секој ден од понеделник до петок. Со почит, Зоран Арсовски СОСУ „Илинден“-Илинден РАСПОРЕД 2019/2020

inspection1

УПАТСТВО ЗА ОЦЕНУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ПРИ РЕАЛИЗАЦИЈА НА НАСТАВА ПРЕКУ ДАЛЕЧИНСКО УЧЕЊЕ

Упатство за оценување

slika_proektni

ТЕРМИНИ ЗА БРАНЕЊЕ НА ПРОЕКТНИ ЗАДАЧИ

ТЕРМИНИ-2020-проектни- online конечни

generic_education

Одлука и известување за реализација и организација на наставата во училиштето и оценување на учениците во времетраење на вонредната состојба

Почитувани ученици,родители/старатели и вработени, Владата на својата 26 седница одржана на 23.03.2020 ја усвои Уредбата со законска сила за примена на Законот за средното образование за време на вонредна состојба, која ќе се применува за реализација и организација на наставата преку далечинско учење односно учење од дома, со примена на средства за електронска комуникација. Средства…

Повеќе →

generic_education1

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ПРЕКИНОТ НА ВОСПИТНО-ОБРАЗОВНИОТ ПРОЦЕС

Почитувани ученици,родители/старатели и вработени, СОСУ „ИЛИНДЕН“-ИЛИНДЕН ве известува дека согласно одредбите од Одлуката за изменување на Одлуката за мерки за спречување на внесување и ширење на коронавирус – COVID – 19 со дел. број 44-2147/6 од 21.03.2020 година донесена од Владата, мерката за прекин на воспитно – образовниот процес и наставата во просториите на училиштето…

Повеќе →

pc1

ПЛАН ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ „ОНЛАЈН“ АКТИВНОСТИ И НАСТАВА ЗА САМОУЧЕЊЕ

03-156/1/23.03.2020 Почитувани ученици, родители и вработени, Би сакал да Ве информирам дека воспитно-образовниот процес во училиштето и по 24.03.2020 најверојатно ќе биде во прекин поради зголемување на бројот на новозаболени лица од вирусот COVID-19 и ескалирање на ситуацијата во нашата држава. Во исчекување на конкретни мерки и напатствија за понатамошно одвивање на наставата од релевантните…

Повеќе →

Препораки и мерки за превенција од ширење и спречување на внесување на вирусот COVID-19 во Општина ИЛИНДЕН

Во врска со потребата од преземање дополнителни мерки и активности за превенција од ширење и спречување на внесување на Коронавирусот COVID-19, при состојба на Пандемија, состојба на ширење на заразна болест, и согласно донесените Одлуки на Владата за мерки за спречување на внесување и ширење на Коронавирус COVID-19, како и следење на тековите во локалната…

Повеќе →

19

АПЕЛ ДО УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ/СТАРАТЕЛИ И ВРАБОТЕНИ

Почитувани, Со оглед на сериозноста на ситуацијата и на тоа дека јавното здравје е доведено во опасност од вирусот  COVID-19 , СОСУ „ИЛИНДЕН“ апелира секој од нас да ги почитува препораките од Светската здравствена асоцијација и Министерството за здравство. Да бидеме совесни и да се заштитиме себеси и останатите. Да останеме дома и да дадеме…

Повеќе →

Back to Top