Огласна Табла

УЧЕНИЦИТЕ ОД I-2 ВО ПОСЕТА НА КЕМЕТ ЕЛЕКТРОНИКС

Учениците при СОСУ „Илинден“ од класот I-2, од образовниот профил „Електротехничар за електроника и телекомуникации“ во придружба на училишниот психолог и еден професор  на ден 27.03.2019  имаа можност да ја посетат  компанијата Кемет Електроникс, каде проследија  предавање за компанијата и за заштита при работа, а потоа се разгледаа нивните производствените погони. Посетата и предавањето од страна на менаџерите…

Повеќе →

ROBOMAC Junior 2019

Од оваа година, во рамки на десетиот натпревар Robomac 2019, прв пат се организираше и категорија ROBOMAC Junior. Во оваа категорија учествуваа 36 селектирани ученици од четврта година од средните училишта во Република Македонија меѓу кои беше и нашето училиште со ученикот Благоја Велковски од IV-1. Целта беше да се зголеми интересот за роботиката и…

Повеќе →

ПОСЕТА НА ЏОНСОН МЕТИ

На 22.03.2019 учениците од I-1 клас, во придружба на училишниот психолог и професор по стручни предмети, ја посетија компанијата Џонсон Мети. Учениците првично посетија задолжителна обука за безбедност при работа и за безбедно движење, а потоа имаа можност да го разгледаат производствениот процес. Посетата се реализираше како резултат на претходно потпишан Меморандум за соработка помеѓу…

Повеќе →

СОСУ „ИЛИНДЕН“- ИЛИНДЕН ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА ЕКОЛОГИЈАТА

Учениците во СОСУ „ИЛИНДЕН“  на 21.03.2019 со различни активности го одбележа денот на екологијата.  Согласно член 12 од Календарот за организација на учебната 2018/2019 година во јавните средни училишта, издаден од Министерство за образование, во Средното општинско стручно училиште „Илинден“ се реализираше наставен ден со посебна програма. Наставниците заедно со учениците на  часовите реализираа еко…

Повеќе →

ИЗВЕШТАЈ ОД ОДРЖАН РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР

извештај РЕГИОНАЛНИ НАТПРЕВАРИ 2018 (1)

Посета на компанијата Витек Македонија

Учениците од II-2 клас на 26.02.2019 ја посетија компанијата Витек Македонија и имаа можност да го разгледаат производствениот процес. Посетата се реализираше како резултат на претходно потпишан Меморандум за соработка помеѓу градоначалникот на Општина Илинден м-р Жика Стојановски и менаџментот на компанијата. Меморандуми за соработка се потпишани  со Кемет Електроникс, Окта АД, Витек Македонија, Ван Хоол, Џонсон…

Повеќе →

КЕМЕТ ЕЛЕКТРОНИКС ВО ПОСЕТА НА СОСУ „ИЛИНДЕН“

На ден 05.12.2018 во просториите на СОСУ „ИЛИНДЕН“-Илинден, претставници на компанијата Кемет Електроникс, со седиште во ТИРЗ Бунарџик, одржаа предавање за учениците од 1 година од образовните профили Електротехничар за компјутерска техника и автоматика и Електротехничар за електроника и телекомуникации во училиштето . На предавањето преку презентација  учениците имаа можност да се запознаат со почетоците…

Повеќе →

ЕКО – СЕКЦИЈАТА ВО АКЦИЈА ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА ОТПАДОТ

  По повод Светскиот ден на чистење кој се одржа на 15-ти септември 2018,  учениците, професорите и останатите вработени од Еколошката секција при Средното општинско стручно училиште „Илинден“-Илинден  се вклучија во акцијата за чистење на отпадот околу училиштето, патеката од средното училиште до одводниот канал, околината околу спортската сала, детската градинка и „ my market“.…

Повеќе →

logo1

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОЧЕТОК НА НОВАТА УЧЕБНА 2018/2019 ГОДИНА

Почитувани  средношколци од СОСУ Илинден – Илинден, ве известуваме дека првиот наставен ден за учебната 2018/2019 година започнува во понеделник (03.09.2018 година) во 11:00 часот. Со радост и задоволство  ве очекуваме и ви посакуваме среќа и успех во новата учебна година.

Успешно завршена феријална практика

Учениците од трета година при СОСУ „Илинден“-Илинден и ова лето успешно ја реализираа феријалната практика во компаниите со кои се потпишани Меморандуми за соработка. Феријалната практика во траење од десет работни дена се реализираше во погоните на компаниите Витек Македонија, Кемет Електроникс, Ван Хол и Мепсо А.Д. Училиштето изразува голема благодарност до овие компании за…

Повеќе →

Back to Top